Romániában 4,8 százalékkal nőttek az ipari megrendelések az első öt hónapban

Romániában 4,8 százalékkal nőttek az ipari megrendelések az első öt hónapban
Romániában 4,8 százalékkal nőttek az új ipari megrendelések az első öt hónapban a tavalyi év hasonló időszakához képest – közölte kedden a román országos statisztikai intézet.

 

A növekedés elsősorban a tartós ipari cikkeknek köszönhető, amelyek esetében a megrendelések több mint 19 százalékkal bővültek.
Májusban az új megrendelések 6,4 százalékkal nőttek a tavalyi év ötödik hónapjához képest. Ugyanakkor áprilishoz mérten 2,3 százalékos visszaesést jegyeztek.
A statisztikai intézet szintén kedden közölte, hogy az első öt hónapban az iparban tevékenykedő vállalatok árbevétele 4,5 százalékkal nőtt a tavalyi év hasonló időszakához mérten.

Májusban az éves összevetés szerint a növekedés 5,6 százalék volt, áprilishoz mérten viszont az árbevétel 1,8 százalékkal csökkent.
A statisztikai intézet várhatóan szerdán közli a májusi román ipari termelésre vonatkozó adatokat.
A bukaresti kormány az idén 4,2 százalékos gazdasági növekedést remél a tavalyi 3,8 százalékos GDP-bővülés után.0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter