Biztonság

2024.05.22. 13:39

Iohannis: Nincsenek olyan jelzések, hogy támadás vagy egyéb nemkívánatos esemény veszélye fenyegetné Romániát

Agerpres

Az államfő szerint Romániát nem fenyegeti "semmiféle közvetlen veszély", nincsenek arra vonatkozó jelzések, hogy támadás vagy más "nemkívánatos esemény" készülne az ország ellen. Klaus Iohannis a Királykő Nemzeti Parkba látogatott szerdán a biodiverzitás védelmének világnapja és az európai nemzeti parkok napja alkalmából.
Kérdésre válaszolva leszögezte, a hadseregnek minden lehetséges helyzetre fel kell készülnie, de Romániát jelenleg nem fenyegeti "semmiféle közvetlen veszély". „Az összes információnk arra mutat, hogy Románia biztonságos ország, az embereknek nem kell félniük, de természetesen mindig fel kell készülni a váratlan eseményekre” - fogalmazott.
Hozzátette, nincs semmi ok a pánikra, NATO-tagsága révén olyan biztonsági garanciákat élvez az ország, mint még soha a történelem folyamán. „Nagyon-nagyon fontos megérteni, hogy nem vagyunk egyedül, szövetségeseink segítségével megbirkózunk minden helyzettel. Nincs semmiféle jelzés arra vonatkozóan, hogy támadás vagy egyéb nemkívánatos esemény veszélye fenyegetné Romániát” - szögezte le Klaus Iohannis. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában