INHGA

2024.05.22. 11:58

Elsőfokú árvízkészültséget hirdettek péntek reggelig az ország több megyéjében

Illusztráció

Agerpres

Elsőfokú (sárga jelzésű) árvízvédelmi készültséget rendelt el szerdán az Országos Hidrológiai és Vízgazdálkodási Intézet (INHGA) az ország nyugati, délnyugati és déli részére.
A hidrológusok közlése szerint szerda déltől péntek reggel 10 óráig nagy mennyiségű víz árad le a patakokon, lejtőkön és vízfolyásokon, villámárvizek alakulhatnak ki és a vízállás meghaladhatja az elsőfokú készültségi szintet a következő folyók vízgyűjtő medencéjében (zárójelben az érintett megyék): Kraszna (Szilágy és Szatmár), Berettyó (Szilágy és Bihar), Kis-Szamos (Bihar és Kolozs), Sebes-Körös (Kolozs és Bihar), Fekete-Körös (Bihar és Arad), Fehér-Körös (Hunyad és Arad), Aranyos (Fehér és Kolozs), Maros (Fehér, Kolozs, Szeben, Hunyad és Arad)
Szintén elsőfokú a készültség a következő folyók vízgyűjtő medencéjében (zárójelben az érintett megyék): Ó-Béga, Béga (Temes), Temes (Krassó-Szörény és Temes), Berzava, Moravica (Krassó-Szörény és Temes), Karas, Néra, Cserna (Krassó-Szörény), a Duna kis mellékfolyói (Krassó-Szörény, Mehedinţi és Dolj), Desnăţui (Mehedinţi és Dolj), Motru (Gorj és Mehedinţi), Zsil (Dolj, Mehedinţi és Gorj), Olt (Szeben, Vâlcea, Argeş, Olt és Dolj), Olteţ (Vâlcea, Olt és Dolj) és Călmăţui (Olt és Teleorman).
A jelzett jelenségek nagyobb intenzitással és valószínűséggel következhetnek be egyes Krassó-Szörény és Temes megyei folyóvizeken.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában