Választások

2024.05.22. 13:10

A választásokon való részvételre kéri a romániaiakat Klaus Iohannis államfő

Illusztráció

Agerpres

A választásokon való részvételre buzdította szerdán Klaus Iohannis a romániaiakat, rámutatva arra, hogy a demokráciát a választások működtetik, és a polgárok a szavazatukkal fejthetik ki a véleményüket.
Egy sajtóeseményen az államfő kifejtette, a polgárok szerepe a demokráciában azoknak a megválasztása, akik a közösségüket vezetik vagy akiket a választott testületekbe küldenek, mint amilyen az Európai Parlament. Megjegyezte: nem mondja meg a választóknak, hogy kit támogassanak, csak arra kéri őket, hogy éljenek a szavazati jogukkal.
Kérdésre válaszolva Iohannis elmondta, hogy 'javában zajlanak' a NATO-főtitkári jelöltségéről szóló tárgyalások, de még nem tartanak ott, hogy nyilvánosságra lehessen hozni a részleteket. Hozzátette, hogy más tisztségről jelenleg nem tárgyal. Az államfő szerdán meglátogatta a Királykő Nemzeti Parkot a biológiai sokféleség nemzetközi napja alkalmából.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában