Megszavazták

2023.10.10. 13:21

Elfogadták az illetékes szenátusi bizottságok a különnyugdíjakat szabályozó törvényt módosító javaslatokat

Illusztráció

Agerpres

Keddi együttes ülésen a szenátus munkaügyi, jogi, védelmi és alkotmányossági bizottsága elfogadta a különnyugdíjakat szabályozó törvényt az alkotmánybírósági határozathoz igazító módosító javaslatokat.
A jelentés 43 támogató, 7 elutasító szavazatot kapott, ketten tartózkodtak.
Az ülésen a bizottsági tagok az ellenzék összes módosító indítványát elutasították, csak a kormánypártok közös javaslatait fogadták el.
Az alkotmánybíróság augusztus 2-án a törvény több cikkét alkotmányellenesnek nyilvánította, és a jogszabályt visszaküldte a parlamentnek.
A szenátus munkaügyi bizottságának elnöke, Ion Rotaru az ülés után a sajtónak elmondta, hogy a törvény 11 tartalmi módosítását fogadták el.
A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) szenátora, Ştefan Pălărie elmondta, hogy elégedetlen a jogszabály jelenlegi változatával, szerinte így 'húsz év múlva sem lesznek eltörölve a különnyugdíjak'. Kifogásolta azt is, hogy az ülés előtt az ellenzéknek csak 12 óra állt a rendelkezésre a kormánypártok módosító javaslatainak tanulmányozására.
Ion Rotaru közlése szerint a törvény várhatóan szerdán kerül az első megkeresett ház, a szenátus plénuma elé.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában