ERDON Helyi hírek

2008.05.05. 07:16

Vasárnap az ifjúságé volt a terep

<p>Bihar megye - A nagyváradi RMDSZ szervezetek valamint a Rogeriusz Közösségi és Kultúrális Egyesület által a vársáncban megrendezett majális második napján tartották meg az Iskolák majálisát.</p>

A Csonka- bástya közelében felállított kisszínpadon kisiskolások szavalóversenye folyt 13 órától az Alexandru Roman iskola diákjainak részvételével. Táncot vicces jeleneteket mutattak még be, anyák napi köszöntőverseket adtrak elő, valamint a Tini Dance Center tartott téncbemutatót. Kissé távolabb az Iskolák majálisán résztvevő tanintézetek standjai állottak: a Mihai Eminescu, Ady Endre, Lorántffy Zsuzsanna, Szent Laszló, Traian Vuia, Parteni Cosma, Mihai Viteazul liceumok, a Josif Vulcan pedagógiai Liceum, a Művészeti Liceum standjai, ahol kiállították a diákok által különböző sportversenyeken, művelődési és egyébb vetélekeőkön nyert diplomákat, kupákat, rajzok kézművesmunkák is láthatók voltak. Közben több színhellyen folytak a különféle programok. A nagyszínpadon a a résztvevő liceumok diákjai mutatkoztak be többnyire táncos, énekes előadásokkal. Az előadások sorát a Tempo Klub mazsorettcsoportjának a tánca nyitotta meg, utánuk a Traian Vuia Műsszki Kollégfium diákjai szilágysági néptáncot és gitárkisérettel énekszámokat adtak elő. A többi iskolák inkább ritmikus zenére előadott modern tánccal kedveskedtek a nem is oly kisszzámú közönségnek. A Szent László gimnázium diákjai még a  diákhimnuszukat is előadták, a Lorantffy Zsuzsanna Református Gimnázium  tanulói pedig a Helység Kalapácsából (Petőfi) adtak elő egy részletet.

Közben a vár keletui kapujának közelében V-VIII osztályosok staféta és ugrókötél versenye folyt, mégodább pedig lábtenisz bajnokság folyt sporttanárok irányításával. A stafétában az Ady liceum dikjai nyerték az I. helyezést, II. lett a loratffys csapat, harmadik pedig a Szt. László gimnázium csapata. Kötélugrás egyéniben Uri Renata a Loranntffy gimnázium tanulója vitte el az első díjat,  s az ezzel járó diplomát, második lett Nógrádi Timea harmadik pedig Kisded Rita, mindketten az Adyból.) Lábteniszben első díjat nyert a Kocsis Raimand Horvath Attila páros  a Lorantffyból, má

sodik lett Holan Levente -Szabó Ádám páros az Adyból harmadik pedig a Bodea Daniel-Gal Tamás páros a Művészeti Liceumból. Az első helyezett csapat játszott egy szuperkupa mérkőzést is Jankó Szép Tibor és  Rolinger László tanárpárossal, de ezúttal a tanárok nyertek.

 

Albert Ferenc

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!