ERDON Helyi hírek

2010.07.08. 17:56

Megújul a nagytarnai KRISZ–tábor

<p>Július végéig várják a jelentkezőket a Nagytarnán megrendezendő ifjúsági táborba, melynek felújításához a Szatmári Egyházmegye több gyülekezete is hozzájárult.</p>

A Szatmári Református Egyházmegye ifjúsági testülete idén is megszervezi augusztus 2. és 8. között a hagyományos ifjúsági keresztyén tábort, melynek helyszíne a Nagytarnai Egyházmegyei Ifjúsági Központ – tudtuk meg Ilonczai Zsombor ifjúsági szakelőadótól. A rendezők kérik, akik úgy döntenek, hogy részt vesznek a nyári táborban, a következő eszközöket szerezzék be és vigyék magukkal: Biblia, énekeskönyv, lelkipásztori ajánlás, háziorvosi igazolás, sátor, matrac. Az ellátás személyenként 80 lejbe kerül, az ifjak részvételi szándékukat az egyházközségük lelkipásztori hivatalában kell hogy jelezzék július végéig. Az ifjúsági tábor idei vezérgondolatául a szervezők Isten és ifjúság, avagy mi leszünk a jövő? mottót választották. Ez a motívum kíséri végig a tábor mindennapjait, e köré kapcsolódik az előadók mondanivalója, melyben gondolataikat megosztják hallgatóságukkal. Továbbá ez a mottó jellemzi a napi áhítatok és bibliaórák témáját is, valamint az ifjúsági koncertek üzenetét is.

Támogatás

A Szatmári Református Egyházmegye templomaiban 2009 karácsony másodnapján összegyűlt perselyes adományt az egyházközségek a Nagytarnai Egyházmegyei Ifjúsági Központ felujítására adományozták, harmincöt gyülekezettől összesen 4 000 lej gyűlt össze. Ebből az összegből finanszírozzák a jelenleg folyó munkát a központban: a felületek csempével– és padlócsempével való beborítását, a vakolást, a modern illemhelyek kialakítását. A szervezők kérik, hogy akik a több napos tábor (hétfőtől–hétfőig) megrendezésében segíteni tudnak — akár asztallal, lócákkal, sátorral, matraccal, alapélelmiszerrel, pénzzel —, vagy akár a központ széppé és kényelmessé alakításából részt vállalnának — például építkezési anyagot ajánlanának — értesítsék a szervezőket. További információkkal Ilonczai Zsombor lelkipásztor szolgál a 0766 662 103–as telefonszámon vagy az alábbi e–mail címen: izsombor@yahoo.com. Továbbá Póti Eduárd pedagógus is válaszol a kérdésekre a 0722 662 829–es telefonszámon vagy a poti_eddie@yahoo.com e–mail címen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!