Ellátmány

2020.04.14. 08:55

Egészségügyi eszközök érkeztek

Április 12-én, szombat hajnalban 3.30 órakor négy teherautónyi egészségügyi eszköz érkezett Nagyváradra, melyek nagyváradi és Bihar megyei kórházakba kerülnek majd. A hírt Ilie Bolojan, Nagyvárad polgármestere közölte Facebook-oldalán. A szállítmányban orvosi kesztyűk, védőruhák, védőszemüvegek és egyéb eszközök vannak. A szállítmányt Nagyváradon raktározták el és tegnaptól kezdték el szétosztani, közölte a polgármester. A szállítást egyébként ingyen végezte a Lancetti és a Rozoti cég, melyek sofőrjei Szabó Róbert, Balog Zsolt, Gál Cristian és Sipos Alexandru „keményen húztak tegnap óta azért, hogy ezek a kórházak számára létfontosságú eszközök biztonságban eljussanak Nagyváradra” – áll az oldalon. A polgármester magyarul is megköszöni az erőfeszítést. „Köszönöm szépen!” – olvasható a bejegyzésben, melynek végén Ilie Bolojan a szállítmányt kísérő rendőröknek, Marcel Bursaşiunak és Ionel Sinzának is név szerint köszöni meg az együttműködést.

Időközben újabb Kínából rendelt szállítmány érkezett Nagyváradra, jelentette be újabb Facebook-posztjában Ilie Bolojan szombaton éjfél előtt pár perccel. A polgármester egy rövid videót is közzétett azzal a kommentárral, hogy három teherautó összesen hetven raklapnyi egészségügyi felszerelést szállított Nagyváradra, ezek az eszközök Bihar megyei kórházakba fognak eljutni. Ezt a fuvart is a Lancetti cég biztosította térítésmentesen, Bolojan név szerint megköszönte a kamionsofőrök – Marcel Borda, Alin Tătar, Claudiu Kovacs, Mihai Paul és Sorin Pop – áldozatos munkáját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában