Román Kupa – női párbajtőrözők

Román Kupa – női párbajtőrözők
Déli főlény a felnőtt Román Kupa női párbajtőrözők viadalaiban
Deac Simona érte el a legjobb helyeztést a Szatmárnémeti SK női párbajtörőzi közül a Csipler Sándor Vívóteremben zajló felnőtt Román Kupa–viadalokon.

Csiszár Ferenc edző tanítványa a hatodik helyen végzett úgy, hogy előzőleg attól a két párbajozótól kapott ki, akik a végén a döntőt vívták. Deac a 16–os főtáblán Ana–Marian Brânzătól (Steaua) kapott ki egy tussal, majd vigaszágon jutott be a legjobb nyol közé. Itt viszont Anca Băcioiu (CSM Craiova) bizonyult jobbank. A szatmárnémetiek közül Májer Csilla és Bianca Tămaş jutott még a legjobb 16 közé. Előbbi a tavalyi döntős Major Klaudia, utóbbi Marinela Lăcătuş (mindketten Szatmárnémeti SK) ellen győzött a 32–es főtáblán vívótt közdelemben. Így Májer és Tămaş is a legjobb 12 között végzett.
Az első négy helyen egyébként azok a párbajozók osztoztak, akik együtt tavaly a román válogatott színeiben Európa–bajnokságot nyertek: Brânză az első, Băcioiu a második, Loredana Iordăchioiu (CSM Craiova) a harmadik, míg Iuliana Măceşanu (Steaua) a negyedik lett.
Holnap a női csapatviadalokkal folytatódik a torna.