Romaképzés Kovászna megyében

Kovászna megye – Szakmai tudásukat igazoló okiratot kaphat 60 Kovászna megyei roma származású személy.

A szakképzésekkel foglalkozó AFACOV Consulting cég felajánlotta, hogy iskolai végzettségtől függetlenül, 60 személy számára bocsát ki szakképzettséget igazoló okiratot, ha valamilyen szakmában bizonyítani tudják hozzáértésüket.
Az előírásoknak megfelelően, ezt szakbizottság előtt kell megtenniük.
Kelemen Tibor, a Kovászna megyei Munkaerő-foglalkoztatási Hivatal igazgatója elmondta: sok olyan roma személy van, akik nagyon jól értenek bizonyos dolgokhoz, például az ácsmunkához, a falrakáshoz vagy a kosárfonáshoz, de ezt semmilyen papírral nem tudják igazolni. Ezért jön jól, a felajánlott segítség, hogy ezáltal is növelni tudják a romák elhelyezkedési esélyeit.
Bár pontos adat nincs arról, hogy a romák soraiban mekkora a munkanélküliség, azt azonban tudni, hogy a legtöbb állástalan a szakkézetlenek köréből kerül ki.0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .