Romák támadtak a csendőrökre Árapatakon

Romák támadtak a csendőrökre Árapatakon
Kovászna megye – Botokkal és baltákkal felfegyverkezett romák támadtak rá a csendőrökre Árapatakon, egy patakba zuhant társuk miatt.

Az incidensre az elmúlt hétvégén került sor, amikor a helyi járőröző csendőrök megállítottak két részeg állapotban lévő roma személyt, és igazoltatás végett a rendőrségre akarták szállítani.

A férfiak ellenálltak, nem akartak beszállni az autóba. Az egyik ittas ember elvesztette egyensúlyát és a hídról, a patakba zuhant. A hozzátartozói azt hitték, hogy meghalt, pillanatok alatt nagy csődület támadt,  és botokkal, baltákkal támadtak rá a csendőrökre. Betörték a Sepsiszentgyörgyről érkező csendőrök autójának ablakát, személyi sérülés nem történt. A patakba esett férfi is megúszta kisebb sérülésekkel.

Szerencsére nem sérült meg senki, de mit gondolhat az a brassói, kolozsvári vagy aradi átutazó aki állig felfegyverkezett embereket és csendőröket lát- tette fel a kérdést György Ervin, Kovászna megye kormánymegbízottja, hozzátéve: az biztos, hogy ez a dolog nem a jó hírnevünket öregbíti.

A prefektus szerint, az ilyen jellegű nézeteltérések  elkerülése végett jobban össze kellene hangolni a csendőrség és a rendőrség munkáját, és jól meghatározni ezek hatáskörét.

A kormánymegbízott szerint a helyi rendőr azonosítani tudta volna a szóban forgó személyeket, akiket másnapra is beidézhettek volna kihallgatásra, amikor már józan állapotban voltak.