Romák gondjaival foglalkozó iroda

Romák gondjaival foglalkozó iroda
Szatmár megye – Szatmári Prefektúra negyedik emeletén működik a romák gondjaival foglalkozó iroda, amelynek jelen pillanatban négy munkatársa van.

Szatmári Prefektúra negyedik emeletén működik a romák gondjaival foglalkozó iroda, amelynek jelen pillanatban négy munkatársa van. Feladatuk feltérképezni és jelezni a város és a megye vezetői felé a megyeszékhelyen és Szatmár megyében élő romák gondjait. A problémákon túl, a lehetséges és megvalósítható megoldásokat is keresik az iroda munkatársai. A különböző települések roma lakói problémáit ugyanúgy ismerik, mint a szatmári Crangului utca, Vulturului utca, a 14–es lakónegyedben található és újjáépített 79–es és 25–ös tömbház, valamint az Ostrovului utcai tömbház lakói mindennapi életét — tudtuk meg az iroda munkatársától Bondrea Rozaliától.

Megoldásra vár

A csütörtök délelőtt tartott megbeszélésen Viorel Solski alpolgármester és a roma ügyekkel foglalkozó iroda vezetője Gelu Magureanu a Crangului utcán található szükséglakásokban élő emberek nagy vízszámlájára keresett megoldást. Jelen pillanatban ezekben a lakásokban élőknek indokolatlanul magas a vízszámlája. Gelu Magureanu elmondása szerint folyó év májusában a vízszolgáltatót értesítették a vízveszteségről. „Gátat kell vetni az óriási vízveszteségnek, úgy, hogy az ott lakók vigyáznak arra, hogy háztartásaikban ne pocsékolódjon el az ivóvíz, de az Apaserv illetékesei is gondoskodjanak arról, hogy a földben található megrongálódott vízvezetéket kicseréljék belatható időn belül” — hangsúlyozta az irodavezető.

Karikás Enikő