Örökrangadóra készül Arad

Örökrangadóra készül Arad
Akárcsak Magyarországon az MTK–Ferencváros, úgy Romániában a Temesvári Poli–Aradi UTA mérkőzések számítanak örökrangadóknak.

Míg a határon túli egykori összecsapások a futabllisták szempontjából számított presztízs csatáknak, addig az Arad–Temesvár találkozók a szurkolók rivalizálása miatt vált híressé. Dan Alexa, a Mediafaxnak nyilatkozva elmondta, hogy amikor Aradon játszik a két együttes, nem beszélhetünk rangadóról, hiszen a Maros-parti város stadionja túl kicsi ahhoz, hogy a szurkolók spanyol, angol vagy olasz arénákban tapasztalható hangulatot teremtsenek. „Nekünk játékosoknak is nagyon fontos, hogy mindhárom pontot elhozzuk Aradról, de tudjuk, hogy a szurkolóinknak ez még fontosabb, ezért kétszeresen is hajtani fogunk, hogy megnyerjük a meccset” – nyilatkozta Alexa.

Alexa a Ionel Ganea-ügyben (a Rapid elleni múlt hét végi bajnokin megütötte a váradi Dorin Mudura partjelzőt) is megszólalt: „meg fogjuk érezni a hiányát, mert az igazság az, hogy fontos játékost veszítettünk el. Sajnálom, hogy elfajult az eset, s Ganea pontra tette a bírót, de hát tudjuk mindannyian mennyire impulzív Ganea játékosként és magánemberként egyaránt. Ugyanakkor azt hiszem, hogy igaza volt Coltescu játékvezetőnek amikor azt mondta, hogy egy bíro addig nem igazi bíró, amíg nem kap verést” – vélte Alexa. Az Aradi UTA–Temesvári Poli Stiinta bajnoki mérkőzést szombaton 17 órától rendezik, s a National TV élő közvetítésben számol be róla.