Rohamléptekben fejlődik az Erdélyi Magyar Néppárt

Az Erdélyi Magyar Néppárt újabb városi szervezete alakult meg. A zilahi kezdeményezést Erdélyben több tucat másik szervezet fogja követni.

 

Megalakult az Erdélyi Magyar Néppárt hatodik területi szervezete is. A néppárti szimpatizánsok december 6-án, kedden Zilahon gyűltek össze.

 

Sándor József, a Néppárt megyei politikai megbízottja szerint a zilahi szervezet megalakulását követően még ez évben további helyi szervezetek fognak megalakulni, ugyanis több település is jelezte már csatlakozási szándékát.

 

Az alakulóülésen jelen volt Csomortányi István, az EMNP regionális szervezési igazgatója és Pólik Levente a Néppárt nagyváradi szervezetének alelnöke is. A testület elnökként Tunyogi Tímeát, alelnökként pedig Boda Márton Istvánt és Lukács Leventét bízta meg az új alakulat vezetésével.

 

Az elmúlt napokban alapították a nagyváradi, a máramarosszigeti és az érmihályfalvi és a koltói helyi szervezeteket is, és több tucat szervezetet is előkészítettek a tevékenység megkezdésére. Az Erdélyi Magyar Néppárt szombaton, Marosvásárhelyen tartja országos programalkotó fórumát.

 

Az Erdélyi Magyar Néppárt közleménye