ERDON Helyi hírek

2010.12.07. 08:27

Bezárhatja kapuit a nagybányai állatkert

<p>Nagybánya - Amennyiben az önkormányzat nem talál sürgõsen valamilyen megoldást, a nagybányai állatkert jövõre akár be is zárhatja kapuit.</p>

Az állatkert sorsa már évekkel ezelõtt megpecsételõdött, miután a létesítmény által elfoglalt terület nagy részét visszaigényelte és vissza is kapta az egykori tulajdonos. Jelenleg havi 14 ezer lej bért kénytelen fizetni a város a régi-új tulajdonosnak, ez az állapot azonban tovább már nem tartható fenn.

Az önkormányzat korábban szerette volna elköltöztetni az állatkertet, csak éppen hiányzott az ehhez szükséges pénz. Már új helyet is találtak neki a Cerbului utcában, a költöztetés viszont rengetegbe kerül. A mostani ketrecek ugyanis kis méretük miatt nem felelnek meg az elõírásoknak, így újakat kellene építeni. Ha erre nem lesz mód, 2011-ben az állatkert már nem kapja meg a működési engedélyt.

Így tehát a labda a Városi Tanács térfelére került. Ha a városatyáknak nem sikerül kipréselniük a költségvetésbõl a beruházáshoz szükséges pénzt, mindannyiunk, de legfõképpen a gyermekek legnagyobb bánatára Nagybánya állatkert nélkül marad.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!