Robbanás Gyergyószentmiklóson: 23 sérült

Hargita megye – A tűz szombat reggel 8 óra 15 perc körül ütött ki a gyergyószentmiklósi fafeldolgozó üzemben. Gheorghe Pop, a Hargita Megyei területi Munkaügy Felügyelőségtől, elmondta, hogy vélhetőleg egy elektromos szikra okozta a tüzet, amely azután egy erőteljes robbanáshoz vezetett.

A dolgozók nem tartották be a tűzesetek esetén érvényes biztonsági előírásokat, ezért sérülhettek meg ilyen sokan. Munkabalesetről van szó.

A tűzoltóság megérkezésekor 25-30 négyezetméteres kiterjedésű volt a tűz, amelyet azonban pár óra alatt sikerült megfékezni, és el is oltani. Ennek ellenére huszonhárman megsérültek, akik közül Hargita megye prefektusa, Constantin Strujan, szerint kettőnek súlyos az állapota. Őket jelenleg a gyergyószentmiklósi kórházban kezelik, s ha szükséges, akkor tovább tudják szállítani őket Bukarestbe.

A tűzoltóság szerint az anyagi kár minimális, mivel a robbanás nem a fafeldolgozó üzem zárt helyiségében, hanem azon kívül történt, s csak a szárítás alatt lévő fűrészpor semmisült meg.