RMDSZ-kampány utódkommunistákkal

A Bihar megyei RMDSZ-szervezetek és a holdudvarukba tartozó „civilek” újra, immár sokadjára megmutatták, kik a barátaik és milyen eszmerendszert kívánnak követni.

2012. október 3-án, Markó Béla egykori RMDSZ-elnök és Bajnai Gordon Magyarország volt MSZP-s miniszterelnöke tartott előadást a nagyváradi, illetve Bihar megyei RMDSZ vezetőinek, tagságának.

Az előadás abba a sorozatba illeszkedik, amelynek vendége volt már Kuncze Gábor (aki egyébként most a közönség soraiban foglalt helyet) és Demszky Gábor is. Nem csodálkozunk azon, hogy helyi „hivatalos” érdekképviseletünk ilyen barátokkal rendelkezik, hiszen emlékezzünk csak vissza, a határon túli területekről egyedül ők látták vendégül Gyurcsány Ferenc ex-miniszterelnököt, akinek a nevéhez a kettős állampolgárságról szóló, 2004. december 5-i népszavazás eredménye is köthető. Volt tehát kitől megtanulniuk, hogyan kell hazudni „reggel, éjjel meg este”.

A politikának álcázott hazudozást – amit az egykori magyarországi Kommunista Párt utódpártjának (MSZP) Nagyváradra hívott vezetői is magas szinten űznek –, nagyon jól elsajátította a nagyváradi, Bihar megyei RMDSZ vezetősége. Azt is jól megtanulták, hogyan kell a politikát önös gazdasági érdekeknek alárendelni, és hogy miért érdemes képviselőkké tenni mindazokat, akiknek már régen Zuschlag mellett lenne a helyük.

A Bihar megyei tulipános érdekszövetséget már régen nem érdekli a „madarat tolláról, embert barátjáról” igaz közmondás, ők ma is MSZP-s elvbarátaikhoz ragaszkodnak, ők ma is a hazugságot, a politikából való meggazdagodást tekintik egyedüli járható útnak – a közösség szolgálata, a nemzet felemelkedésének munkálása helyett.

Említésre méltó, hogy amíg ők pártos egyoldalúsággal becsmérelték Nagyváradon a Fideszt és a magyar nemzet miniszterelnökét, addig Orbán Viktor Marosvásárhelyen, az erdélyi magyar felsőoktatás támogatásáról írt alá megállapodást egyetemeink rektoraival. Van, aki építi a magyar jövőt, és van, aki rombolja, bomlasztja mindazt, amit mások építenek.

A Bihar megyei magyaroknak el kellene dönteniük végre azt, hogy a magyar jövő építői, vagy a diktatórikus módon regnáló posztkommunisták mellé állnak. Válasszanak addig, amíg nem késő!

Az Erdélyi Magyar Néppárt partiumi sajtószolgálata