RMDSZ-farsang volt a sportcsarnokban

RMDSZ-farsang volt a sportcsarnokban
Nagyvárad – Szombaton este az RMDSZ nagyváradi és Bihar megyei szervezetei első alkalommal nagy sikerű farsangi bált rendeztek a sportcsarnokban. A hajnalig tartó mulatságon a Bohém Band zenélt.

 

 

Csaknem 1300 személy vett részt szombat este/éjjel azon a nagy sikerű farsangi mulatságon, melyet az RMDSZ nagyváradi és Bihar megyei szervezetei rendeztek első alkalommal az Antonio Alexe Sportcsarnokban, Czvikker Katalin, a Szigligeti Színház menedzser-igazgatójának koordinálásában. Többnyire a helyi RMDSZ-alapszervezetek képviseltették magukat igen nagy létszámban (az egy helyről érkezőket az egyszerűség kedvéért azonos asztalokhoz ültették, de azért természetesen „engedélyezett volt” az átjárás), de azért találkoztunk borsi, bihari, helyközcsatári, hegyközpályi, köröstarjáni és fugyivásárhelyi bálozokkal is, és több civil szervezet reprezentánsai, vezetői is jelen voltak (Partiumi Magyar Nyugdíjasok Egyesülete, Premontrei Öregdiákok Egyesülete, EKE ’91 Bihar-Nagyvárad stb.). A táncparkett igen hamar benépesült, a talpalávalót a színművészekből verbuválódott Bohém Band szolgáltatta. Először Csepei Róbert és Molnár Júlia tünt fel a színpadon egy prímás kiséretében, majd később Pál Hunor és Kiss Csaba is csatlakozott hozzájuk, valamint Pitz Melindát is lehetett látni.

 

Jelmezek

 

Hivatalos formában Biró Rozália váradi alpolgármester, Szabó Ödön, az RMDSZ Bihar megyei szervezetének ügyvezető elnöke és Cseke Attila szenátor köszöntötték a megjelenteket. Biró Rozália örömmel állapította meg, hogy többen apró gyermekeiket is magukkal hozták (akik szemmel láthatóan nagyon élvezték a történteket, össze-vissza futkorászva jól elszórakoztatták egymást), de olyan családok is voltak, melyeknek mindhárom generációja eljött. Az elöljáró ugyanakkor a család szerepén kívül a szülőföldön való maradás fontosságát is kiemelte. Cseke Attila az együtt szórakozás, ünneplés üzenetértékű erejét emelte ki, Szabó Ödön pedig egészséget, boldogságot, türelmet és sikerekben gazdag évet kívánt mindenkinek.

Az alkalomhoz illő rövid, de lényegre törő hozzászólások után tovább folytatódott a buli. Közben többen a belépőjegybe foglalt töltött káposzta adagjukat is elfogyasztották, majd tovább beszélgettek ismerőseikkel, barátaikkal vagy az alkalmi táncparkettet koptatták. Zakatolt a zenevonat, érzelmi húrokat pendítettek meg a lassú számok, jól ismert operettszámok csendültek fel és a magyar, illetve cigány nóták ideje is eljött egy adott pillanatban. És mivel egy farsangi mulatság mit sem ér jelmezes felvonulás nélkül, Bokor Ágota műsorvezetésével 11 óra körül erre is sor került. Mások mellett az éjszaka tündér, egy boszorkány, Sissi királyné, egy magyar lány, egy apáca, egy udvari bolond és egy arab sejk kellette magát a színpadon, de végül a kalóz és a két felesége vitték el a pálmát, maguk mögé utasítva a képzeletbeli dobogón Vivien hercegnőt és a cigánylányt.

 

Ciucur Losonczi Antonius