ERDON Helyi hírek

2007.11.02. 15:00

Sok előnnyel járna, de hiába

<p>Szatmár megye - Bár a helyi önkormányzat szorgolmazná, csak egy lakóközösség alakult Nagykárolyban.</p>

A jelenlegi törvénykezések szerint lehetőség van lakóközösségek létrehozására, de ez nem kötelező jellegű. Sajnos. Sajnos, mivel az állampolgárok többsége nincs tisztában a szóbanforgó közösségek előnyeivel, melyek sorába tartozik egész lakótömbök hőszigetelése nagyrészt kormány-, illetve önkormányzati támogatásból. De a hétköznapok problémáit tekintve, a közköltség létrehozásával végre megoldódhatna az állandó többletköltség szülte értetlenség főként az ivóvízre vonatkozóan. Holott mindössze arról van szó, hogy valamelyik szomszéd/szomszédok kevesebbet vallanak be a valóságos fogyasztásnál, s a pincében található központi vízóra többlet köbmétereit számlázáskor minden lakóra visszaosztják. De a közköltséggel megoldódna továbbá, a legtöbb esetben csak a legfelső emeleten lakók problémáját képező tetőjavítás is, de ugyanígy a lépcsőházak festése, stb.

 

Csak egy van

Nagykároly Helyi Tanácsának nagyjából egy évvel ezelőtti határozata szerint, az önkormányzat szorgalmazni kívánja minél több ilyen közösség megalakulását, illetve jogi bejegyeztetését, s egyúttal felhívni az érintett lakók figyelmét ezen szervezetek megalukálásának előnyeire. Bekő Tamás polgármester tájékoztatása szerint, az önkormányzat továbbra is kitart szorgalmazási terve mellett. Az elöljáró továbbá elképzelhetőnek tartja, hogy az önkormányzat egy nagyobb horderejű figyelemfelkeltő, felvilágosító akcióba kezd még a közeljövőben. Nagykárolyban évek óta csak egy lakóközösséget (az Ignişului utcában) tartanak nyílván.

 

Madácsy Tímea

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!