RMDSZ-es helyi tanácsosok beszámolója

RMDSZ-es helyi tanácsosok beszámolója
Nagyvárad – Szombaton alakuló ülését tartotta a váradi RMDSZ Körzeti Egyeztető Tanácsa. A megbeszélés a helyi önkormányzat RMDSZ-es képviselőinek tevékenységéről szóló beszámolók kiértékelésével kezdődött.

Mint ismert, a helyi önkormányzatnak hét RMDSZ-es tagja van, a szombati gyűlésen ezeknek a tanácsosoknak az elmúlt négy évre vonatkozó beszámolója hangzott el. Delorean Gyula azt hangsúlyozta ki, hogy csapatban szeret dolgozni, s ennek mentén alakította önkormányzati tevékenységét is. Többek közt hozzájárult nagyváradi utcáknak magyar nevekre való kereszteléséhez, a volt munkaszolgálatosok kárpótlási jogainak elismeréséhez, a városi támogatási rendszernek a magyar civil szféra felé irányításához. A távollevő dr. Földes Béla Szikszai Tibor titkár által felolvasott beszámolójából az derült ki, hogy a tanácsos a közös értékeket és célokat próbálta megtalálni, megalkuvás és mások érdekeinek a megsértése nélkül, a kompromisszumok útján. Aktív résztvevője volt a gyűléseknek, számos lakossági fórumot kezdeményezett. Huszár István azt tartotta fontosnak kiemelni, hogy az elmúlt ciklus során az RMDSZ frakció tagjai bebizonyították: erős és jó csapatot alkotnak, s ha néha a számok tükrében veszítettek is, a morális győzelem mindig az övéké volt.

Ezt is tanulni kell

Kis Gábor a pozítivumok hangoztatása mellett arra is figyelmeztetett, hogy az utóbbi időben a frakciótagok nem minden ügyben dolgoztak össze, s szerinte ez a vezetés hibájának tudható be. PásztorSándor elsősorban azon kezdeményezéseiről számolt be, melynek köszönhetően javultak a biharpüspöki közállapotok, s lehetőség teremtődött arra, hogy a körzetben élők “érezzék a magyarságukat”. Pető Csilla úgy vélte: a tanácsosi munkát is meg kell tanulni, utat kell találni a választópolgárok irányába, s ugyanakkor a bürokrácia és a hivatalos ügyek labirintusában sem szabad eltévedni. Vági László főleg a műemlékvédelem területén kifejtett tanácsosi munkáját emelte ki. A testület valamennyi beszámolót elfogadta.

Ciucur L. Antonius