Őrizem a szemedet

Őrizem a szemedet
Péntek reggel 10 órától a Szatmár Megyei Prefektúra épülete előtt sztrájkőrséget tartott a CNLSR Fratia, az Alfa Cartel és a Sanitas szakszervezet tagjai.

Kevesebb mint húsz személy jelent meg tegnap a szakszervezetisek által meghirdetett sztrájkőrségen. A prefektúra előtt.gyülekezőket a Szatmár Megyei Tanács kistermében Lázin Octavian alprefektus fogadta. A szakszervezeti vezetők elmondták, hogy a sztrájkőrségre amiatt került sor, mert a kormány nem teljesítette az elmúlt év decemberében tett ígéretét, vagyis azt, hogy 500 lejről 540 lejre emeli a minimálbért.

A szakszervezetisek ráadásul az utóbbi időszakban bekövetkezett áremelések miatt ma már 600 lejre kerekítenék a minimálbér összegét.

A szomszédos országokban a minimálbér közel kétszerese a hazainak, tőlünk nyugatabbra pedig akár ennek tízszerese. Amennyiben a kormány nem teszi meg a szükséges lépéseket, a szakszervezetek a tiltakozás más eszközeit is fogják használni, hogy követeléseiknek érvényt szervezzenek.0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .