Ringbe szállt Bolojan is Váradon

Ilie Bolojant indítják Nagyvárad polgármesteri tisztségéért
Ilie Bolojant indítják Nagyvárad polgármesteri tisztségéért
Papírforma az USL-nél: a pártszövetség Ilie Bolojant indítja Nagyvárad polgármesteri tisztségéért, Cornel Popát pedig a Megyei Tanácsosi posztért. Ezt ma immár hivatalosan is bejelentették.

 

Hatvannyolc nap van még az önkormányzati választásokig – a PSD, a PNL és a PC alkotta választási szövetség, vagyis az USL épp most tartotta időszerűnek bejelenteni azt, amit eddig is tudni lehetett. Kedden a nagyváradi színház páholyfolyosóján tartott rendezvényükön ünnepélyesen közölték, hogy részükről a PNL két politikusa méretkezik meg a választási küzdelemben. Ilie Bolojan Nagyvárad polgármesteri tisztségéért, Cornel Popa pedig a Megyei Tanácsosi beosztásért száll versenybe. Terveikről beszéltek röviden az ünnepségen.

Ilie Bolojan többek között kiemelte: második mandátuma során a megyeszékhely gazdasági felrázását, fejlődését tekinti prioritásnak. A befektetések további ösztönzésére és munkahelyteremtésre összpontosít. Ugyanakkor megígérte például még, hogy a következő négy évben leaszfaltozzák a város összes utcáját, ahol erre igény van, megszüntetve ilyen értelemben a „leszakadt negyedeket”. Ugyanakkor a város lakosságának kétharmadát kitevő tömbházlakók életminőségét javító intézkedéseket is ígért, a panelházak hőszigetelési programjának folytatásától további zöldövezetek létesítéséig. Hangsúlyozta még: célja Nagyvárad lakosságának növelése is, szívesen látják a betelepülni vágyókat. (Mint ismert, a népszámlálás szerint Várad lakossága igen jelentősen csökkent, így több vonatkozásban visszaminősítés és támogatásoktól való elesés várhat a városra.) Említette továbbá például a váradi egészségügyi központok fejlesztését, illetve az oktatási feltételek javítását városszerte. Bolojan elmondta: a következő hetekben közmeghallgatásokat szervez a negyedekben, terveinek megvitatására.

Cornel Popa megyei tanácselnök-jelölt beszédében azt hangsúlyozta: a megye szintjén is a befektetések ösztönzése és új munkahelyek teremtése a fő célja. Ugyanakkor a mezőgazdaság fejlesztését, az iskolási és egészségügyi szolgáltatások javítását, valamint a nyugdíjasokkal és más hátrányos helyzetű társadalmi csoportokkal kapcsolatos korrekt politikát ígért még.

Ilie Bolojan úgy vélte: „Nem kétséges, hogy megnyerjük a választást, ez nem gondunk. Az lesz a gond, arra kell összpontosítanunk, hogy győzelmünk után tovább építsük a várost és a megyét”.

Szeghalmi Örs