Riasztóak az első negyedév számadatai

A lakosság egészségügyi felmérése jelenleg is zajlik. Az első negyedév eredményeinek kiértékelése megdöbbentette a szakembereket is. A Közegészségügyi Minisztériumban elkészültek a lakosság egészségügyi felmérését végző program első negyedévének értékelésével. Székely Ervin, a szaktárca államtitkára riasztónak találja az adatokat.

Kiderült, hogy a felmérésben résztvevő lakosság 25% — a 2-es típusú cukorbetegségben szenved, illetve magas a rizikója annak, hogy ezt a betegséget diagnosztizálják náluk rövid időn belül. Elmondta, hogy ez az adat csaknem a duplája annak, mint amennyire a szakemberek számítottak.

Ugyanakkor ez is mutatja, hogy szükség van erre a felmérésre annak érdekében, hogy meghatározhassák, hogy mely orvosi szakképzést kell előnyben részesíteni a jövőben. Személy szerint Székely Ervin fontosnak tartja a felmérést.0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter