ERDON Helyi hírek

2008.08.04. 13:36

Rengeteg a kikézbesítetlen szelvény

<p>Bihar megye - Az utóbbi hetekben több tízezer, az országos egészségfelméréshez szükséges szelvényt küldött vissza a posta a biztosítási pénztárhoz. Eddig mindössze párezren jelentkeztek értük.</p>

Még nem olyan rég tízezernél alig valamivel több kikézbesítetlen szelvény volt a Bihar megyei Egészségbiztosítási Pénztárnál, most pedig számuk az övenötezret is meghaladja, tájékoztatott Oana Giurca, az intézmény szóvivője. Csak az elmúlt héten három zsáknyi nyomtatvány érkezett - olyan személyeké, akiknek mostani címe nem egyezik meg azzal, ami a pénztár adatbázisában található.

Folyamatosan frissítenek

Azok, akik meg szeretnék tudni, hogy ott találhatóak-e a szelvényeik, s ha igen, milyen iratokra van szükségük ahhoz, hogy kiválthassák azokat, a pénztár honlapján, a www.casbh.rdsor.ro honlapon nézhetik meg. Az adatbázist folyamatosan frissítik, de a legutóbb érkezetteket még nem tudták feltüntetni. Mindenesetre nagy munka, amíg a vonalkódokhoz a megfelelő személy nevét társítják, majd feltüntetik az adatbázisban, s közel sem értek a végéhez, hiszen a májusban-júniusban születettek kikézbesítetlen szelvényei még meg sem érkeztek hozzájuk. Megtudtuk: egyetlen személy foglalkozik a nyomtatványok kiosztásával, illetve az érdeklődők tájékoztatásával, úgyhogy a szóvivő azt ajánlotta: az érintettek először a honlapon tájékozódjanak, s ha ez nem lehetséges, az első adandó alkalommal kérdezzék meg a háziorvosukat - ugyanis hozzájuk is továbbították az adatokat. De ha valamiért nem járnak sikerrel, hívatják a pénztárt is a 476830 telefonszámon.

Átlagos részvétel

Hétfőn, kedden és csütörtökön fél kilenctől tizennégy óráig, pénteken tizenhárom óráig, szerdán pedig tizennyolc óráig mehetnek el a szelvényekért. Mostanáig mintegy ötezren vették fel náluk a kikézbesítetlen nyomtatványokat.

Amúgy mostanáig a Bihar megyeiek mintegy hatvan százaléka vett részt a december végéig tartó országos egészségügyi felmérésen. Dr. Dorel Ţârţ, a Bihar megyei Közegészségügyi Hatóság szóvivője szerint ez a részvételi arány lehetne ugyan jobb, de országos szinten átlagosnak mondható.

Neumann Andrea    

Címkék#szelvény

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!