ERDON Bulvár

2007.08.11. 12:47

Hírességek csillagai raktárban

<p><P>Hatvanegy híresség kőbe vésett csillagát egy raktárba helyezték egy 500 millió dolláros építkezés miatt, de a helybéliek háborognak az eljáráson.</P></p>

A nagyszabású építkezés, amely fél háztömb lezárásával és átalakításával jár, 2009-ig tart, így a csillagok – többek közt Cary Grant, Clark Gable vagy Frank Sinatra jele – addig a raktárban porosodhatnak. A háborgást az váltotta ki, hogy magánvállalkozásról van szó, amely nyilvánvalóan nem a köz érdekeit szolgálja. Például amikor a csillagokat az 1990-es években ugyanígy el kellett távolítani metróépítés miatt, ez senkit sem zavart – mutattak rá a tiltakozók.

A hollywoodi hírességek sétánya a Hollywood Boulevard és a Vine Street között húzódik Hollywoodban. A sétányon már jóval több mint kétezer név szerepel, de a szám időről időre bővül. Az első csillag 1960. február 9-én került fel Joanne Woodward elismeréséül. Jelenleg az utolsó csillag Cole Porteré, az amerikai dalszerző a 2338. a sétányon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!