Chivu is kihagyja az albánok elleni meccset

<p>Mutu után a másik olasz légiós, Cristian Chivu is kidőlt, és kihagyja a román labdarúgó–válogatott utolsó Eb–selejtezőmérkőzését. Victor Piturca szövetségi kapitány együttese szerda késő délután Albánia ellen játszik a Lia Manoliu Stadionban.</p>

„Chivunak egészségügyi gondjai voltak a mai edzősen, ezért már nem is számítók vele a szerdai mérkőzésen. Cristi a bolgárok elleni mérkőzésen is sérüléten játszott” – mondta Piturca a válogatott keddi edzése után.

A szakvezető a Steaua játékosára, Banel Nicolitara sem számíthat, aki a mai edzésen sérült meg. „Várjuk, mit javasol az orvos Nicolita esetében” – folytatta a rossz híreket Piturca, aki azt is elmondta, zavaróak voltak azok a cikkek, melyek a válogatott gyenge szerepléséről írtak a szófiai mérkőzés után. „Engem is zavar, hogy vesztettünk. Az, hogy melyék értékcsoportban leszünk a decemberi sorsoláson, nem hiszem, hogy sokat számít. Valamennyi csapat, mely részt vesz az Európa–bajnokságon értékes, jó csapat. Nem hiszem, hogy számítana, mely értékcsoportba kerülünk, milyen előnyünk származhat ebből. Az viszont valóban jó lenne, ha kiemeltek lennénk a világbajnokság seljtezőinek sorsolásán” – folytatta Piturca. A 2010–es vb selejtezőinek sorsolását pénteken tartják Durbanban.

A szakvezető ugyanakkor elmondta, a június elején kezdődő Eb előtt szeretné, hogy csapata legalább négy barátságos mérkőzést játszon. Ami már biztos: Románia jövőre Izrael (február 6.) és Franciaország ellen játszik majd felkészülési mérkőzést, de az olaszok is tartóznak még a románoknak. A világbajnokok a nyár elején kellett volna játszanak a románok ellen, azonban az országban történt, halásos áldozatot követelő szurkolói rendbontások miatt az olasz szövetség törölte a válogatott mérkőzéseit is. A mai edzésen a következő 20 játékos volt jelen: Lobonţ, D. Coman (kapusok), Ogăraru, Tamaş, D. Goian, Raţ, P. Marin, M. Constantin, Ov. Petre, Neşu (hátvédek), Fl. Petre, Mărgăritescu, Dică, Cociş, Codrea, Trică (középpályások), Marica, D. Niculae, Mazilu, G. Bucur (csatárok).

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!