Részletek a következő tanévről

Részletek a következő tanévről
A napokban tették közzé a 2015-2016 tanév struktúráját az oktatási minisztérium honlapján. Szeptember 14-én kezdődik el a tanítás és augusztus 31-én ér véget. Íme a részletek.

Az első félév szeptember 14-én, hétfőn kezdődik el és december 18-án, pénteken ér véget. Az alsó tagozatosok és az óvodások október 31 és november 8 között vakációt kapnak. A téli vakáció december 19-én, pénteken kezdődik és január 3-án, vasárnap ér véget. Január 4-től január 29-ig oktatás lesz, majd a félévi szünet következik, január 30 és február 7 között.
A második félév február 8-án, hétfőn kezdődik el és június 17-ig tart. A tavaszi vakáció április 9-én kezdődik és április 17-ig tart, ezt követően hétfőtől, április 18-tól péntekig, június 17-ig oktatás lesz. A nyári vakáció június 18-án, szombaton kezdődik és szeptember 11-ig tart.

Iskola másképp

Május 3-án, valamint a törvény által megszabott szabadnapokon nem lesz oktatás. A tanintézetek, valamint a tanfelügyelőségek különböző rendezvényeket szerveznek majd október 5-én, azaz az Oktatás Világnapja alkalmából, valamint június 5-én, a Tanító Napján.
Április 4 és 8 között pedig az Iskola másképp elnevezésű, tanterven kívüli programok hete lesz, melynek mottója ezúttal: Tudj meg többet, légy jobb! Az elmúlt évektől eltérően az óvodás csoportok, valamint az alsó tagozatos osztályok más időszakban is megtarthatják ezt a hetet, de nem kezdődhet későbben május 27-nél. A dátumot a tanintézet vezetőtanácsa határozza meg, miután konzultált a tanárokkal, óvónőkkel, valamint a gyerekek szüleivel.
A tanév 36 hétből és 177 munkanapból áll. A félévi dolgozatokat december 18-ig, illetve május 20-ig írják majd a diákok. Különleges esetekben, például extrém időjárási viszonyok esetén a tanfelügyelőségek az iskolák vezetőségének kérésére a tanév megállapított struktúrájához képest változásokat is jóváhagyhatnak.
A végzős líceumi osztályok számára az oktatás május 27-én ér véget, az oktatási időszak 33 hetes, négy hét pedig az érettségire van fenntartva. A nyolcadikosok számára az oktatási időszak 35 hetes, egy hét pedig az országos felmérőre van szánva, számukra a tanítás június 10-én ér véget.

Címkék: ,


A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .