Részleges határzár Gyula-Varsandnál

Részleges határzár Gyula-Varsandnál
Nem léphetnek be Romániába a Gyula-Varsand közúti határátkelőnél a 7,5 tonnát meghaladó tehergépjárművek a havazás miatt hétfőn kora délutántól – tájékoztatta Vargáné Szombati Andrea, a Békés-megyei Rendőr Főkapitányság sajtószóvivője az MTI-t.

A szóvivő közölte: a korlátozás magyar idő szerint hétfő 14 órától lépett életbe, azt a román fél tájékoztatása szerint az időjárás és az útviszonyok változásának függvényében oldhatják fel.

A 7,5 tonna feletti össztömegű tehergépjárműveket a gyulai határátkelőhelyhez közeli, a 44-es számú főút mentén lévő teherparkolókba, terminálokba irányítják a határ részleges lezárása miatt. A 7,5 tonna össztömeget el nem érő gépjárművek, beleértve a személygépkocsikat is, csak téli gumiabroncsokkal és hólánccal léphetnek be Romániába a Gyula-Varsand határátkelőnél.

Korábban a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a román hatóságok a havazás miatt fél tizenegytől lezárták a 7,5 tonna feletti össztömegű tehergépjárművek előtt a nagylaki határátkelőhelyet, az átkelőhöz vezető 43-as úton így várhatóan torlódás alakul ki.