Részek Viadala: szombati események

A focibajnokságot a Kisújváros csapata nyerte. A szerző felvétele
A focibajnokságot a Kisújváros csapata nyerte. A szerző felvétele
Szombaton reggel kezdődött meg és vasárnap este ért véget Érmihályfalván a városrészek idei versenye, a Részek Viadala. A végső győztes kilétére csak lapzártánk után derült fényt.

A már hagyományosnak mondható focibajnoksággal kezdődött meg szombat reggel a Preszler stadionban kialakított kispályákon Érmihályfalva hét városrészének vetélkedője, az idei Részek Viadala. Az előző évekhez képest újítás volt a fociban, hogy már nem csak a férfiak és a nők, de gyerekcsapatok is összecsaptak. Bár okozott némi feszültséget, hogy némely csapatok a gyerekek kapcsán nem tartották be a korhatárt, ám rendeződtek a sorok és igazi, bajnoksághoz illő hangulat alakult ki. Egy-egy meccs 3X10 perces „félidőkből” állt: kezdtek a férfiak, folytatták a nők és amit a felnőttek esetleg elrontottak, a gyerekek még helyrehozhatták – a három részeredményből alakult ki egy meccs végeredménye. A hét csapatot két csoportra osztották, a két-két első helyezett játszott a döntőbe jutásért, de az 5. helyért is volt meccs, hiszen minden helyezés pontot ért az összesített versenyben. A végeredmény: 1. Kisújváros, 2. Morgó-Tábla, 3. Százhold, 4. Bank utca, 5. Derík, 6. Nagyújváros, 7. Dihenes.

Még két próba

Szombat délután még két versenyszám következett. Elsőként vágtát tartottak a százholdi focipálya mellett kialakított alkalmi lovaspályán. A lovasok és lovaik mintegy 300 méteres pályát kellett teljesítsenek. Ez nem tűnik soknak, ám voltak paripák, melyek saját útvonalat próbáltak kijelölni maguknak, ezzel sok időt vesztve. Ezt a próbát a Százhold csapat nyerte. Később a családi sportvetélkedő következett, melyben az anya-apa-gyerek összetételű csapatoknak eredetileg mezítlábas futásban kellett volna összemérniük tudásukat, ezt a helyszínen, a körülményekre tekintettel, „nyúlcipős” futásra változtatták. Ez a Kisújváros csapatának sikerült a legjobban. A szombati nap után a verseny állása a következő volt: 1. Kisújváros (20 pont), 2. Nagyújváros és Százhold (13), 3. Morgó-Tábla (12), 4. Bank utca (10), 5. Derík és Dihenes (8). Ám mire e sorok a kedves olvasó kezébe kerülnek, már a Részek Viadala 2016-os győztese is ismert, a vasárnapi események részleteire visszatérünk.

Rencz Csaba