Részegen vezettek, balesetet okoztak

Bihar megye – A Bihar megyei közlekedésrendészek péntektől vasárnapig 77 koccanásos balesetet jegyeztek, 10 közlekedési törvényszegést, s 585 szabálysértést regisztráltak a megye közútjain, 22 jogosítványt függesztettek fel.

Megint sokan vezettek ittasan, 7-ről tudnak a rendőrök, közülük többen balesetet okoztak.

Büntetőeljársát indítottak a Bihar megyei közlekedésrendészek a váradi 32 éves S. D. ellen, aki vasárnap reggel valamivel kilenc óra előtt egy 56 éves férfit sodort el járműve bal oldalával a váradi Cetatii téren. A helyszíneléskor a gépkocsivezetőről kiderült, részeg, a lehelletében a mérőműszer 1,16 mg/l-es alkoholszintet mutatott ki. Véralkoholtesztnek is alávetették a sofőrt a pontos érték megállapítása végett a vonatkozó szabályozók értelmében.

A belényesi 22 éves P. V. D. szombaton hajnali négy óra tájban Vaskohsziklás felé tartva személygépkocsijával a 76-os országúton, Belényes külterületén áttért az ellentétes menetirányú forgalmi sávba, s ott összeütközött egy szabályosan közlekedő teherautóval. A vétkes autóst kórházba vitték sérüléseivel. Kiderült, a baleset bekövetkeztében ittassága játszott szerepet, lehelletében 0,67 mg/l-es szintet mértek.

Ugyancsak ittas volt az élesdi 23 éves I. A. I., aki szintén szombaton kora reggel, hat óra tájban beleszaladt autójával az előtte szabályosan haladó szilágysági járműbe. A fiatalember elhagyta az 1-es országúton Báródsomosnál történt baleset helyszínét, a rendőrök később azonosították. Az alkoholteszter a lehelletében 0,47 mg/l-es alkoholszintet mutatott ki, őt is alávetették véralkoholtesztnek, s ügyében eljárás indult.