Részeg autósok bíróság előtt

Részeg autósok bíróság előtt
Bihar megye – A közlekedésrendészek ellenőrzéseik alkalmával nap mint nap találkoznak ittas vezetőkkel. A Bihar megyei ügyészségeken július 21-25. között több részeg autós ellen emeltek vádat.

A drágcsékei 43 éves T. V.-t tavaly szeptember 6-án a Félixfürdő – Drágcséke útvonalon állították meg egy közlekedésbiztonsági rutinellenőrzés alkalmával, s kiderült, erősen ittas. Bevallása szerint egy negyed liternyi konyakot ivott meg, mielőtt autóba ült. A vérében 1,45 ezrelékes alkoholszintet mértek. A 32 éves C. I. hivatásos sofőr egy nagyváradi cégnél, a vezetéssel keresi a kenyerét. Ennek ellenére idén április 18-án részegen ült autóba, 1,65 ezreklékes véralkoholszinttel vállalkozott egy markológép kormányzására, nem bírta abbahagyni a likőrivást. A váradi Dacia sugárúton “fuvatták meg”, derül ki a vádiartból. Tavaly augusztus 21-re virradólag egy Aro terepjáróval furikázott Váradon a Dolj megyei Bechetre való 34 éves C. P., ő besörözött előtte, a vérében 1,05 ezrelék alkohol volt, derült ki a vizsgálatok során. Az ittas vezetés mellett jogosítvány nélküli vezetés miatt is felelnie kell majd a bíróság előtt, ugyanis kiderült, semmilyen kategóriáju járűvezetői engedélye nincs.

Ha nincs jogsi, az se baj!

A 37 éves diószegi G. L. nem volt ittas ugyan, amikor idén március 7-én rutinellenőrzésre megállították Nagyvárad – Diószeg között, viszont kiderült, nincsen gépkocsivezetői jogosítványa, s ennek ellenére ült volán mögé. Az olasz állampolgárságu 33 éves G. M. tavaly június 17-re virradólag Nagyváradon balesetet okozott, egy Renault kamionnal nekiment egy Dacia Logannek, mert nem adott elsőbbséget a szabályosan közlekedőnek. Ha a baleset nem történik, talán nem is derült volna fény arra, hogy az olasznak sem jogosítványa, ráadásul erősen ittas. Vérében 1,05 ezrelékes alkoholszintet mértek. A büntetőeljárás alól kivonta magát, tudtuk meg Dorel Motiutól, a Bihar megyei ügyészség szóvívőjétől. jogosítvány nélkül vezett autót a 24 éves sólyomkővári K. I., s a telegdi 38 éves T. I. is, utóbbi többször is.

A visszaeső

A telegdi T. I idén május 4-én Telkiben bukott le először, hogy jogsi nélkül vezetett. Ez nem vette el a kedvét a furikázástól, pár nappal később május 13-án ismét rendőrkézre került, miután Telegden balesetet okozott, aminek szerencsére nem voltak áldozatai. Kiderült, 2006-ban már elítélték közlekedési bűncselekményért a férfit.

Zámbó Sipos Mónika