haon-sportoldal

2007.11.14. 20:26

Nem bírtak Görbiczcel a debreceni lányok

<p>Debrecen - Fantasztikus meccs volt! – mondta a DVSC-Aquaticum–Győr bajnoki kézilabda-mérkőzést követően Vanyus Attila, a vendég gárda elnöke. <dia width="650" height="690" alt=""><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/DVSC_Aquaticum_Gy__337_r_2007_11_14_/index.shtml , SERIE ,650,690)"><img src="http://www.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="DVSC-Aquaticum-Győr 2007.11.14." /></a></dia></p>

Aki látta a találkozót, egyet ért a zöld-fehérek első emberével, ám azoknak, akik a Lokinak szurkoltak, akadt egy kis hiányérzete, ugyanis ebben az összecsapásban benne volt egy igazi Loki-bravúr kiharcolása is.

Talpra álltak

A rangadó tétjehez méltóan még a „csilláros is lógtak” a Hódos Imre-sportcsarnokban, hiszen az utóbbi hetekben remek fortmát mutató Debrecen azt a Győrt fogadta, amelyik veretlenül vezeti a honi bajnokságot. Fantasztikus hangulatban kezdődött a találkozó, mindössze az rontotta az összképet, hogy a vendégek vették kezükbe a meccs irányítását és magukhoz ragadták a vezetést.

Tovább rontotta a hazaik helyzetét, hogy a válogatott kapusnak, Triffa Ágnesnek az egyik védésnél kifordult a bokája és nem tudta folytatni a küzdelmet. A DVSC viszont nem adta fel a csatát, a 10. percben egyenlítettek, majd hat perccel később vezettek a hajdúságiak – ebben a pillanatban a hatalmas hangorkán majd szétvetette a sportcsarnok falait.

A találkozó ezen szakaszában Dagmar Stuparicova és Benyáts Beatrix góljai repítették a Lokomotívot. A pályán kőkemény, egyes pillanatokban már-már férfias küzdelem folyt, nem kímélték egymást a felek. A csapatok fej-fej mellett haladtak, a félidőben döntetlen volt az állás.

Görbicz-parádé

A szünet után a Győr kapuját a világ egyik legjobbja, Pálinger Katalan foglalta el, ami mintha megbénította volna a piros-fehéreket: zsinórban két büntetőt is hibáztak, ráadásul több kapufát is lőttek. Amíg a debrecenieknél megakadt a gólgyártás, addig a vendégeknél beindult Görbicz Anita, a világsztár lényegében nem tudott hibázni.

A játékrész derekára feltámadt a Debrecen, Szűcs Gabriella átlövésgóljaival nem csak felzárkózott a Loki, de több alkalma is megvolt arra, hogy átvegye a vezetést. A kulcsfontosságú pillanatokban sajnos rendre hibáztak a hazaiak s ez átlendítette a listavezetőt a holtponton. A Debrecen nem adta fel, becsülettel ment előre, de a Győr az 53. percben már ötgólos előnyben volt.

Újra megpróbált felállni a DVSC a padlóról, de az idő kevésnek bizonyult, ráadásul Görbicz zseniális volt, 18 gólt szórt s ezzel egyéni rekordot állított fel. Sokak szerint az év mérkőzésén a DVSC-Aquaticum nem vallott szégyent a világ egyik legjobb klubcsapata ellen, de most ez a teljesítmény csak arra volt elegendő, hogy minimális különbségű vereséget szenvedtek a hajdúságiak.

Mesterszemmel

Varga József: – A Győr ellen 5 perc teljes rövidzárlat nem engedhető meg.
Konkoly Csaba: –Végig küzdve, harcolva sikerült bravúros győzelmet aratnunk idegenben.

DVSC-Aquaticum–Győri Audi ETO KC 30–32 (16–16)
Debrecen, 2000 néző. Vezette: Herczeg, Südi
DVSC-Aquaticum: Triffa – Micsics 3, LATAKAITE 3, Szabó V. 2, SZŰCS G. 5, Nikolics, STUPARICOVA 4. Csere: VOROZSCOVA (kapus), BENYÁTS 6 (4), Orbán 2 (1), Nagy I. 2, Csáki 3.
Győr: Herr O. – Mravikova 2, Hornyák Á. 1, GÖRBICZ 18 (6), Temes 1, BRADEANU 7, Vérten 2. Csere: PÁLINGER (kapus), DJOKICS, Spiridon 1, Tomori.
Az eredmény alakulása:
9. p.: 3–5.
16. p.: 9–8.
23. p.: 10–12.
27. p.: 14–13.
37. p.: 17–20.
53. p.: 24–29.
57. p.: 28–30.
Kiállítások: 8, ill. 12 perc
Hétméteresek: 7/5, ill. 6/6

Orbán Anna áldott állapotban

Napok óta beszédtémát szolgáltatott a hír, így a kiváló mérkőzésen szinte állandó beszédtéma volt, hogy valóban áldott állapotban lépett-e pályára a Loki válogatott jétákosa, Orbán Annamária? A találkozó után a Napló megkérdezte a debreceni gólzsákot, aki nem cáfolta az információt, miszerint gyermeket vár, ám többet nem kívánt nyilatkozni a témában.

A debreceni klubvezetés természetesen már korábban tudott a kialakult helyzetről, amit tudomásul vett és lemondott Orbán Anna további játékáról. A Loki illetékesei már gőzerővel dolgoznak azon, hogy pótolni tudják a kiváló irányítót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!