Resicabánya ellen játszik szerdán a Szatmárnémeti VSK

Minden bizonnyal nagyon nehéz mérkőzés vár szerda délután a Szatmárnémeti VSK férfi kézilabdacsapatára: a Nemzeti 17. fordulójából elhalasztott találkozón a Palkó János és Nicolae Istrate edzőpáros legénysége a Resicabányai UCM jogutód együttesével, a Krassó–Szörényi HC UCM csapatával játszik.

A resicai klubot a téli vakációban a megszűnés veszélyes fenyegette, de a helyi és megyei tanácsok közbenjárásával sikerült megmenteni a többszörös Challenge Kupa–győztes együttest. Az anyagi gondok miatt sok tapasztalt játékos elhagyta a csapatot, mindezek ellenére erős játékoskerete maradt Gligore Czari edzőnek. Az UCM az eddigi három bajnoki mérkőzésből kettőt megnyert (Nagybányán a Minaur ellen, hazai pályán a Temesvári Poli ellen), az akkori éllovas, Székelyudvarhelyi KC–tól pedig 24–26 arányban kapott ki. Ráadásul a Kupagyőztesek Európa Kupájában a negyeddöntőig menetelt az UCM, az elődöntőbe való jutás pedig csak egy gólon múlt.

Az ellenfél képességeivel és erejével tisztában van Palkó János is. A VSK sportigazgatója ezért óvatosságra int, de minden képen győzni szeretne. A két pont begyűjtésével ugyanis megerősítené a szatmári csapat a 8. pozícióját a táblázatban, ez a hely pedig a Román Kupában való szereplésre jogosítja majd fel a VSK–t. „Nagyon nehéz meccs vár ránk, egy nagyon erős ellenféllel. Én bízom a játékosaim képességeiben, jó játékot várok tőlük, és nyilván, a győzelmet” – mondta lapunknak Palkó, aki ugyanakkor bízik a szatmári közönségben is, akik nagy segítséget jelenthetnek a csapatának egy újabb győzelem elérésében. „Szeretném, hogy minél többen jöjjenek el a meccsre, és biztassák a fiúkat. Nagyon nagy segítséget jelent egy jó közönség” – folytatta a sportigazgató. A mérkőzés 17 órakor kezdődik, és a Sportlíceum Ady Endre utcai termében rendezik.

Címkék: , ,