Republikánus konvenció – Amerika-szakértő: Trump személyéről szól a kampánya

Akt.:
Republikánus konvenció – Amerika-szakértő: Trump személyéről szól a kampánya
Mivel programja nemigen van, Donald Trump republikánus elnökjelölt kampánya a személyéről, az élettörténetéről szól inkább, és várhatóan ez a továbbiakban is így lesz – mondta Magyarits Tamás Amerika-szakértő az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában.

A szakértőt azzal kapcsolatban kérdezték, hogy Donald Trump csütörtökön elfogadta az elnökjelöltséget a republikánusok konvenciójának utolsó napján.

Arra a felvetésre, hogy az elnökjelölő konvención a szokásosnál nagyobb szerepet kapott Donald Trump családja, Magyarits Tamás azt mondta: az ő esetében sokkal inkább a személyéről szól a kampány, mintsem a programjáról, mert olyan “nincs nagyon”: csak összehordott ígéretek halmaza, amelyek egymásnak is ellentmondanak. Ezért a republikánusok stratégiája az, hogy a jelölt élettörténetét igyekeznek eladni: olyan sikeres üzletemberként akarják láttatni, aki a politika világában is a csúcsra tör.

Ezt támasztja alá az is, hogy Donald Trump jelöltsége “teflonjelöltség: minden lepereg róla” – fogalmazott a szakértő. Bár többször szembesítették már Trumpot korábbi kijelentéseivel, azok igazságtartalmával, ő ezeket vagy letagadja, vagy máshogy fogalmazza újra, vagy egyszerűen nem foglalkozik velük – tette hozzá.