Repülő palotát rendelt egy szaúdi herceg

A világ jelenlegi legnagyobb utasszállítója, egy Airbus A380 lesz a szaúdi Valid bin Talal herceg magángépe. A milliárdos üzletember hétfőn írta alá az erről szóló megállapodást az Egyesült Arab Emirátusokban.

A herceg lesz az Airbus első magánvásárlója. A vételárat nem hoztál nyilvánosságra, de az óriásgép listaáron 320 millió dollárba (mintegy 54,5 milliárd forintba) kerül. Valid herceg 2010-ben kapja meg a kiszivárgott hírek szerint repülő palotának is beillő gépét.

Az Airbus vezetője, John Leahy azt mondta, hogy további magánmegrendelésekre is számítanak, elsősorban az olajban gazdag államok milliárdosaitól. Hozzátette: “legalább húsz magánszemély érdeklődött eddig a szupergép iránt. A legtöbbjük a közel-keleten él” – mondta Leahy.

Valid herceg szereti az elegáns és drága dolgokat. Több luxusszállodája is van a világ több pontján. Övé a párizsi V. György, a New York-i Plaza, a londoni Savoy és Four Seasons hotelek. Valid bin Talal emellett a női jogok egyik szaúdi szószólója is, sőt a politikai reformokat is sürgeti a rendkívül konzervatív Szaúd-Arábiában.