Renoválják a stúdiótermet

Nagyvárad- Az utóbbi időben Várad központjában több homlokzatfelújítás is zajlik, az egyik ezek közül a Patrioţilor utca 2. szám alatti ingatlant érinti, melyben a közelmúltig a színház stúdióterme működött.

A beruházást a Regionális Operatív Program keretében finanszírozzák, a 24 hónapos futamidejű projekt összköltségvetése közel 1,7 millió lej, melyből a vissza nem térítendő támogatás értéke 1,3 millió lej. A végső cél egy turisztikai információs központnak a kialakítása, ahol a Bihar megyei idegenforgalommal kapcsolatos vetítéseket és konferenciákat is lehet majd szervezni. Az állványokat körülbelül három hónapokkal ezelőtt szerelték fel, és néhány napja lekerült a védőháló, így láthatóvá vált az 1903-tól létező, Rimanóczy Kálmán által tervezett épület gyönyörű ornamentikája.

Sajtóhírek szerint belső átalakításokat is végeznek, de az a helyiség, ahol a színészek próbáltak, megtartja karakterjegyeit, még a falak fekete színét is meghagyják, illetve újrafestik. A földszinten ugyanakkor két lépcső is lesz, rámpákkal. A 740 ezer lej értékű munkálatok határideje jövő május, a tenderpályázatot a Dumexim cég nyerte.

Címkék: ,