Rendőrök és börtönalkalmazottak tüntettek

Rendőrök és börtönalkalmazottak tüntettek
Rendőrök és börtönalkalmazottak tüntettek a belügyminisztérium épülete előtt. Tiltakozásuk oka a rendészeti ágazat alulfinanszírozottsága.


A tüntetők sípokkal, dobokkal voltak felszerelkezve, tábláikon többek között ilyen feliratok olvashatók: “A belügyminisztériumi alkalmazottak 60%-a minimálbéren él”, “Tisztelettel jelentjük, visszaéléseiket már nem tűrjük”.

A büntetés-végrehajtási intézetek szakszervezeti szövetségének (FSANP) elnöke, Sorin Dumitraşcu szerint a börtönalkalmazottak – a rendőrökhöz hasonlóan – a rossz munkakörülményekre és az idejét múlt, a 70-es évek szintjén rekedt felszereltségre panaszkodnak, ugyanakkor követelik, módosítsák a vonatkozó törvényeket úgy, hogy azok biztosítsák a védelmüket a “csaknem napi szintű” agresszióval szemben, amely a fogvatartottak részéről éri őket.

Dumitraşcu hozzátette, a büntetés-végrehajtási intézetek alkalmazottai az elmúlt két évben több mint egymillió órányi túlórát halmoztak fel, amelyeket – az ígéretek ellenére – még nem fizettek ki nekik.

A rendőrök és börtönalkalmazottak tiltakozó akciója 14 óráig tartott.

www.agerpres.ro