ERDON Országos hírek

2007.11.08. 19:01

Román-orosz együttműködési protokollum?

<p>A vegyesbizottság ülésének keretében Winkler Gyula tárcavezető megbeszéléseket folytatott orosz kollégájával, Leonid Reiman orosz informatikai miniszterrel.</p>

– Szorosabb együttműködés lehetséges a két ország között a távközlés és információs technológia területén. Ezért javasoltam egy együttműködési protokollum aláírását a két fél között, valmint egy közös szakértői munkacsoport létrehozását – nyilatkozta Winkler Gyula távközlési és informatikai miniszter, azt követően, hogy részt vett a Román-Orosz Gazdasági Vegyesbizottság ülésén, amelyre immár kilencedik alkalommal került sor, ezúttal Bukarestben, csütörtökön, november 8-án.

A vegyesbizottság ülésének keretében Winkler Gyula megbeszéléseket folytatott orosz kollégájával, Leonid Reiman informatikai miniszterrel. A felek tárgyaltak a két ország közötti kapcsolatokról az ITC területén, valamint új együttműködési irányvonalakról. – A potokollum keretet teremtene az ITC terén érvényben lévő szabályozásokat illető tapasztalatcserének a két ország között, valamint új együttműködési lehetőségek azonosításának, melynek nyomán közös projektek jöhetnek majd létre – szögezte le Winkler Gyula. Az orosz fél kihangsúlyozta, hogy nyitott az együttműködésre és támogatja a romániai fél javaslatait. Ezt követően a két informatikai tárcavezető megegyezett egy éves ütemterv kidolgozásában is, amely magába foglal számos szakértői szintű találkozást, kerekasztal megbeszélések szervezését a cégek bevonásával, valamint a két országban sorra kerülő szakvásárokon és konferenciákon való részvételt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!