Rendhagyó pedagógiai kör Nagyszalontán

Nagyszalonta – Félszáznál több óvónő és tanítónő vet részt Nagyszalontán, kedden a rendhagyó pedagógiai körön, melyen a karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolható dísztárgyak készítését tanulhatták a pedagógusok.

A munkát komoly szakmai irányítás alatt sajátíthatták el, a nap vendége ugyanis Som Istvánné, Gréti magyarországi babkészítő mester volt. A nagyszalontai Napraforgó óvoda nemrég felújított tágas terme is kicsinyek bizonyult kedd délelőtt, amikor a helybéli óvónők mellett Margitta és környéke óvónői, Nagyszalonta környező településén tanító magyar óvónők és a hajdúváros Tanítók Klubjának tagjai munkába lendültek. A kis asztalokon a legfontosabb kellékek sorakoztak: sablonok, textíliák, papírformák, tömítőanyagok, szalagok – minden ami csodaszép s mégis egyszerű dísztárgyak készítéséhez szükséges. Somné, Gréti mindenek előtt az angyalka készítését mutatta be, ezt krepp papírból hajtogatták a jelenlévők.

Asztali díszek

Ezután kalap-tűpárnát készítettek, és asztali díszek, kopogtatók, ablakra húzható karácsonyi díszek késztésére is kaphattak ötleteket. Tóth Zsuzsanna óvónő, a rendhagyó pedagógiai kör szervezője elmondta, nagyon fontosak az ilyen találkozók, ahol rengeteg olyan ötlettel találkozhatnak a pedagógusok,  melyet később munkájukban hasznosíthatnak. A jókedvű alkotás közben megbeszélhetik hivatásukkal kapcsolatos gondjaikat is, s hogy mindez mennyire fontos, azt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a találkozón azok is részt vettek, akik egyébként igazoltan távol maradhattak volna.

C. Patócs Júlia