Rendhagyó koncertek a Moszkvában

Esti Kornél
Esti Kornél
A magyar gitárzenekarok közül először érkezik Nagyváradra az Amerikát többször is meghódító és az MR2 Petőfi Rádióból jól ismert The Moog és a még mindig szemtelenül fiatal, sokak szerint generációjának legtehetségesebb zenekara, az Esti Kornél.

 

Az Esti Kornél első lemeze, az Egytől-egyig 2009-ben jelent meg. A brit gitárzenei hagyományokból és a magyar underground zenei világának ötvözéséből felépülő fiatalos, energikus dalaiknak köszönhetően az egyik legkedveltebb koncertzenekarrá léptek elő. 2010 nyarán a Kispál és a Borz búcsúkoncertjén előzenekarként léptek fel a Sziget Fesztivál Nagyszínpadán, de emellett az összes nagy fesztiválon is megfordultak már. Második lemezük 2011 végén jelent meg, ennek lemezbemutató turnéjának keretén belül érkeznek Nagyváradra.

 

A The Moog a 2000-es évek gitárzenei fellángolásának legeredetibb magyar képviselője. Az indie klubszcéna kedvenc zenekarának 2007-ben jelent meg bemutatkozó lemeze. Az együttesre már ekkor felfigyeltek külföldön is. A több országban is megjelenő debütáló album keverése Seattle-ben zajlott a Nirvana Bleach lemezén is dolgozó sztár producerrel. Több amerikai turné, majd a második nagylemez után a The Moog mostanra készült el – a többek között a klasszikus Dawid Bowie lemezek mellől ismert Ken Scott producerrel felvett – harmadik anyagával, melynek Nagyváradot is érintő bemutatója után egy minden eddiginél hosszabb amerikai turné következik.

 

Időpont: 2012. január 27., péntek, időpont: 20 óra

 

Helyszín: Nagyvárad, Moszkva Café. Jegyár: 15 RON