Rendhagyó kezdeményezés Erdődön

Rendhagyó kezdeményezés Erdődön
Szatmár megye – Pedagógiai projekt keretében dolgozzák fel a húsvéti ünnepkört az erdődi óvónők, melyben a gyermekek aktívan részt vesznek.

Március 30-án délelőtt az óvónők közös munkájának köszönhetően megszervezték az eladással egybekötött kiállítást az erdődi piactér közelében. A gyermekek által készített húsvéti tárgyakat egy lejért lehetett megvásárolni. A kiállítás ideje alatt a gyermekek csoportosan meglátogatták a vásárt óvónőik kíséretében, és büszkén mutogatták az általuk készített tárgyakat. A vásárral egybekötött kiállításon befolyt összegből minden gyerek húsvéti ajándékot fog kapni, a húsvéti nyuszi egy erdődi óvódásról sem fog megfeledkezni.

A erdődi óvónők kezdeményezésére létrejött projekt keretén belül az óvódásoknak lehetőségük nyílt megismerni a húsvéti ünnepkörhöz kapcsolódó szokásokat az interkulturalitás jegyében. A projekt során az Erdődön található négy napközi óvónői és gyermekei közreműködésével megszervezték az eladással egybekötött vásárt, melyen minden megvásárolt tárgyhoz egy tombolajegyet adtak, és a vásár végeztével három szimbolikus díjat sorsoltak ki. A gyerekek nagyon élvezték a tavaszi napsütést és a közös sétát. A szülők, akik részt vettek a vásáron, nagyon jó kezdeményezésnek tartották az ötletet, és reményüket fejezték ki, hogy lesz folytattása a mostani kezdeményezésnek. Azon gyerekek, akik sajátkezüleg készítettek tárgyakkal vettek részt a kiállításon, oklevelet kaptak az óvónéniktől, és a húsvéti édességcsomag is jutalomként érkezik a hét folyamán. A vásárba az óvódások mellett az iskolások is ellátogattak, akik szintén vásároltak a kicsik által készített tárgyakból.