Rendhagyó könyvbemutatót szerveztek

Rendhagyó könyvbemutatót szerveztek
Nagyvárad – Csütörtök délután a Bihar megyei RMDSZ szervezésében az Árkádia Ifjúsági és Gyermekszínházban mutatták be a 2006-2007-es Ki mit tud?! tehetségkutató verseny képes összeállítását tartalmazó könyvet.

Rendhagyó könyvbemutatót tartottak csütörtök délután a nagyváradi Árkádia Ifjúsági és Gyermekszínházban. Az ehhez hasonló rendezvények megszokott forgatókönyvétől eltérően ugyanis ezúttal nem a szerzők nyilatkoztak alkotásukról, hanem a kiadvány főbb szereplői “beszéltek”, léptek a színpadra háromdimenziós valóságukban. Ez így is volt rendjén, hiszen a 2006-2007-es Ki mit tud?! tehetségkutató verseny képes összeállítását tartalmazó könyv tulajdonképpen róluk szól, azoknak az idősebb és fiatalabb személyeknek “állít” nyomtatott emléket, akiknek volt bátorságuk másokkal is megosztani tehetségüket, vállalkozó szellemüket. Az ötletgazdának számító Biró Rozália alpolgármester, a Varadinum Kulturális Alapítvány elnöke üdvözlőbeszédében annak a véleményének adott hangot: a Bihar megyei magyarok számára nagyon fontos, hogy ráébredjenek arra, hogy “mekkora értékek rejlenek közösségünkben”. Az elöljáró egyrészt köszönetet mondott mindazon magánszemélyeknek, csoportoknak, akik/amelyek felvállalták azt, hogy megmutatják önmagukat, a bennük levő tehetséget, másfelől pedig azokról a támogatókról sem feledkezett meg említést tenni, akik nélkül a rendezvénysorozat nem lehetne ilyen jelentős és nagyszabású.

Műsorszámok 

A gála második felében a tehetségkutató verseny tavalyi döntőjének résztvevői, támogatói, zsűritagjai léptek a színpadra, hogy Biró Rozáliától, illetve Czvikker Katalin kulturális menedzsertől, főszervezőtől átvegyék a Ki mit tud?! képes összeállítását tartalmazó könyveket. A gratulációkat műsorszámok színesítették, a kiadvány szereplői közül színpadra lépett a Future M&Q tánccsoport, Hossu Sebastian, GécziJúlia, Tolvai Renáta, az Art Beat tánccsoport, Boros Pál, Boros Attila, Boros Ferenc, Kriszta RékaPiroska, Căvăşdan Loredana, Páll Tímea és Deac Lăcrimioara.

 

Ciucur L. Antonius