Remény perrel megtoldva

Nagyvárad – Vasárnap 17 óra tájban a Magyar Polgári Egyesület vezetősége Nagyváradon a Kossuth utcai kampányirodájukban még mindig a hivatalos döntésre várt az általuk előterjesztett megfigyelőkkel kapcsolatban. Reménykednek Tőkés László bejutásában és pert fontolgatnak Sütő Tibor ellen.

Csuzi István csak az Országos Iroda válaszát tudta megmutatni, miszerint az ügy nem tartozik az Országos Iroda illetékességi körébe, tehát visszautalják azt a Bihar Megyi Választási Irodához, de a beadott tiltakozásukra, miszerint függesszék fel az első döntés végrehajtást nem kaptak hivatalos választ. Állítólag a körzeti választási irodák elnökeinek, sem küldték el írásban a döntést, miszerint az MPE részéről egyetlens szmély sem  vehet részt megfigyelőként az EP választáson,  ezért volt vagy 10 olyan körzet, ahol az elnök írásos értesítés híján nem vette komolyan  Sütő Tibornak a megyei Választási Iroda RMDSZ-es tagjának SMS-ben, saját telefonjáról elküldött értesítését, nem tiltották ki a megfigyelőket, míg a legtöbb helyen azzal fenyegették meg őket, ha nem távozna csendőrökkel távolítják el. Csuzi István a Magyar Polgári Egyesület Bihar megyei szervezetének elnöke fontolgatja, hogy jogi eljárást indítanak Sütő Tibor ellen munkaköri és állami adatokkal való visszélés valamint jogállamiság ellen elkövetett vétség miatt. Sütő Tibor a választási iroda adatait használta fel SMS küldésre és olyan ügy elbírálásában vett részt, melyben az é észrevéltelezésére indítrottak eljárástr.

Tőkés László kampányfőnöke, Szilágyi Zsolt igen optimistán nyilatkzozott vasárnap 17 óra tájbanTőkés László nyerési esélyeiről.

-Bár az RMDSZ folyamatosan szabálytalanklodik, a 108-as körzetben, például az RMDSZ megbízottja jelvénnyel a kabátja hajtókáján kiséri be a szavazókat, ami tilos, Hargita megyében a Polgármesteri Hivatal kocsijával járnak letépni a független jelölt plakátjait, Szalárdon pedig szombaton, kampánycsendben plakátoltak, meg vagyok győződva, hogy Tőkés László nyerni fog, hiszen Hargita, Kovászna, Szatmár, Szilágy és minden olyan megyében, ahol nagy a támogatottsága a püspök úrnak nagy számban mennek el szavazni az emberek, nyilkatkozta lapunknak Szilágyi Zsolt. Ugyancsak vasárnap délután kaptuk a Mediafax hírt, Miszerint a Központi Választási Iroda nem adott helyt a Magyar Polgári Egyesület megfigyelőlistájának visszutasításával kapcsolatos panaszának, s ezzel a Bihar megyei Választási Iroda döntése véglegessé vált.

Albert Ferenc