Remélik tárgyalás lesz a vége

Szatmár megye – Ma 12 és 14 óra között megyénkben is megtartották az Országos Tanügyi Szakszervezet (FEN) által szervezett figyelmeztető sztrájkot, melybe bekapcsolódott minden pedagógus.

Megyénkben az Országos Tanügyi Szakszervezet (FEN) által szervezett figyelmeztető sztrájkra 12 és 14 óra között került sor, melyen a szakszervezethez tartozó pedagógusok részt is vettek. A figyelmezetető sztrájk során az oktatók ugyan bementek a tantermekbe, de csak felügyelték a diákokat, nem adtak le újabb leckéket. Ioan Drăgan a FEN megyei elnöke elmondta, hogy holnap Temes megyében kerül sor erre a megmozdulásra, valamint jövőhéten is megrendezik a figyelmeztető sztrájkot más megyékben, míg sorra nem kerül az ország összes megyéje. Felkeresésünkre Ioan Drăgan elmondta, hogy a szakszervezet reméli, miután minden megye sorra került a miniszter leül a szervezet képviselőivel tárgyalni.

Minden iskolában sztrájkoltak

Az Egri Általános Iskola igazgatónője, Szigeti Enikő kérdésünkre elmondta, hogy a tanintézményben minden pedagógus részt vett a figyelmeztető sztrájkban, akik bementek ugyan órára, de csak a diákok felügyeletét vállalták magukra. Dobos Csaba a Mikolai Gellért Sándor Általános Iskola igazgatója elmondta, hogy az ő iskolájában is minden oktató részt vett a megmozdulásban. A Pusztadaróci Általános Iskolában is figyelmeztető sztrájkot tartottak a tanárok, akik ugyan bementek óráikra a már említett időpontok között, de nem adtak le újabb leckéket – tudtuk meg Kostyál–Maskulik Gabriellától az iskola igazgtaónőjétől. Nemcsak vidéken, hanem Szatmárnémetiben is csatlakoztak a tanárok az akcióhoz. Az iskolák bejáratainál ki volt függesztve a figyelmeztetés a sztrájkkal kapcsolatban. A pedagógusok nem tarottak rendes órákat 12 és 14 óra között a Hám János Római Katolikus Iskolaközpontban, a Szatmárnémeti Református Gimnáziumban, sem a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban.