Rekord részvétel a gólyabálon

Rekord részvétel a gólyabálon
Még soha nem voltak ennyien az Eminescu főgimnázium magyar tagozata által szervezett gólyabálon, mint az idén. Hajnalig tartó bulival ért véget.

 

Mihai Eminescu Főimnázium magyar tagozata már hagyományszerűen a No Problem diszkóban szervezi meg a gólyabált, melynek az idén médiatámogatója volt a Bihari Napló, valamint az erdon.ro portál is. Mint megtudtuk, a péntek esti bál szervezői háromszáz résztvevőben reménykedtek, ehhez képest végül hétszázhoz közelített a számuk. Sokan este tíz után jöttek, amikor a gólyák versenye már befejeződött, és csak a buli volt már hátra.

Próbák

Az idén a négy magyar tagozatos osztály nyolc gólyapárja indult a versenyen, melyen ezúttal Disney-figurákként kellett megmutatkozniuk. Ennek megfelelően, a gólyák között volt többek között Hófehérke, Pocahontas, Tarzan és Jane, Aranyhaj, de a Szépség és a szörnyeteg sem hiányzott.

A verseny a párok bemutatkozásával kezdődött, közben az osztályok produkcióit nézhette meg a közönség. A diákok főleg moderntánc-előadásokkal készültek. A bemutatkozást követő próba a „pókjárás” volt, ennek során a párok tagjai egy labdával a hasukon kellett megtegyék a távot, majd a pár másik tagja kellett megismételje ugyanezt. A Disney-kvíz alatt ismert Disney-rajzfilmekkel kapcsolatos kérdésekre kellett válaszolniuk, például arra, hogy milyen állatai voltak Pocahontasnak, vagy mikor jár le a szörnyeteg ideje, de a meglepetésszerű kérdések sem maradtak el – például, hogy az utolsó másodpercekben milyen zene hangzott el.

A negyedik próba a bodybuilding-show volt, melyen csak a fiúk vettek részt. Bár az egész – az egyik szervező szavaival élve – inkább Chippendale show-szerű lett, a lényeg, hogy a fiúk feltalálták magukat, ki humorosra, ki szívdöglesztőre vette a figurát és közben mindenki jól szórakozott. A következő próbán borotvahabbal bekent lufikat kellett a pároknak leborotválniuk, majd tánctudásukról adtak számot – ez a megmérettetés abból állt, hogy egy ismert koreográfiájú táncokból álló zeneösszeállításra kellett megfelelően táncoljanak.

A legrátermettebbek

A próbákat fellépésekkel tarkították: Retek Orsolya váradi énekes, Fazekas Kriszta és Bajnok Tamás diákelőadók léptek fel, az Ely szalon jóvoltából pedig estélyi- és báliruhákat mutattak be a főgimnáziumba járó diáklányok.

Végül a gólyapárokat elbíráló zsűri – melynek tagja volt Hochhauser Enikő aligazgató, az iskola több pedagógusa valamint a tavalyi gólyapár – a IX.J gólyapárjának, azaz a Pocahontast alakító Bogya Bonninak és párjának, Gáspár Tamásnak ítélte az első díjat.

A megmérettetés után fergeteges, hajnalig tartó buli következett, melyen négy DJ közreműködött: a diszkó két lemezlovasa mellett DJ Krisz és DJ Preda biztosította a jó hangulatot.