Rekord mennyiségű olaj

Rekord mennyiségű olaj
Nagyvárad- Szombaton az EKE ’91 Bihar-Nagyvárad ismét megszervezte nagy olajgyűjtő akcióját a megyeszékhelyen, immár hetedik alkalommal, melynek keretében arra kérték az embereket, hogy ne öntsék a lefolyóba és ne dobják a kukába, mert a használt, égett étolaj szennyezőanyag, saját vízkészletünket mérgezzük vele.

 

Ehelyett inkább hűtsék le és öntsék valamilyen jól záró edénybe, vagy vissza a saját palackjába, az EKE ’91 pedig környezetkímélő módon szabadít meg minket a már fölöslegessé vált, használt étolajtól.

Tegnap Tiponuţ Tibor elnök vasárnap arról tájékoztatta az Erdély Online-t: a téli időjárás ellenére, minden várakozásukat felülmúlva rekordmennyiségű olaj gyűlt össze, pedig reggel az önkénteseik még azon tanakodtak, hogy érdemes-e egyáltalán megtartani az akciót. A várad-rogériuszi piaccal szembeni parkolóban 200 liter, az Eminescu-szobor közelében 140 liter, a Lotus Market parkolójában 70 liter, Várad-Őssiben pedig közel másfél hordónyi olaj gyűlt össze, vagyis összesen 480 liter. A résztvevő 186 személy tombolajegyet kapott ajándékba, melynek sorsolását a februári közgyűlésen tartják az Ady líceum dísztermében, az eredményről pedig sajtón keresztül értesítik a nyerteseket. A díjak közt szerepel 2013-as EKE-naptár, könyvjutalom, feliratos póló és újdonságként egy 1 éves előfizetés a Gyopár folyóiratra. A legközelebbi hasonló kampányra április közepén lehet számítani.

Ciucur Losonczi Antonius

Címkék: , ,