Rekord közeli búzatermés az idén Romániában

Rekord közeli búzatermés az idén Romániában
Az idén a búza átlagos hozama mintegy 3,5 tonna lesz hektáronként, és ezzel az idei román búzatermés megközelíti a 2004-es, 7,7 millió tonnás rekordot.

A Ziarul Financiar keddi híre szerint az idei búzatermés mintegy két és félszerese lesz a tavalyi 3,1 millió tonnás betakarításnak. Ezek az adatok jóval meghaladják a mezőgazdasági minisztérium év eleji becslését.
Oroszország és Ukrajna már az elmúlt harminc év legjobb búzatermését jelentette, és szakértők szerint a mediterrán térségben is mintegy 20 millió tonna az exportálható búzamennyiség. Ez leveri az árakat, így a gazdálkodók az étkezési búza tonnájáért 170 eurót remélnek, a takarmánybúza, illetve bioüzemanyag-alapanyag tonnájáért pedig 150 eurót.
A Euronext párizsi határidős árupiaci jegyzésében a malmi búza kedden októberi szállításra tonnánként 195-200 euró között alakult.0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .