Rejtő-művek keltek életre a várszínházban

Rejtő-művek keltek életre a várszínházban
Július 21-én este a Rejtősködők, avagy a négy piros dugóhúzó című, Rejtő Jenő művei alapján készült kétrészes előadást nézték meg az érdeklődők az V. Nyári Színházi Fesztivál keretében.

Az idén ötödik alkalommal megszervezett Nyári Színházi Fesztivál negyedik előadását, a Rejtősködők, avagy a négy piros dugóhúzó című darabot csütörtökön este nézte meg a váradi közönség. Az előadás előtt a szervezők ismét köszöntötték a megjelenteket. Elhangzott, hogy a darab ősbemutató, a váradi közönség láthatja először azt. A Rejtő Jenő műveiből szerkesztett zenés bohózatot Mikó István rendezte, ő maga is játszott benne, de csak a második felvonásban lépett színpadra. Az előadás első felében a szerző néhány légiós története elevenedett meg, míg a másodikban a pesti kabaréjelenetei egy történetté összefűzve. A darabban Mikó István mellett fellépett Bódis Gábor, Kovács Attila, Rozsályi Márkó, Vajnárovics Viktória, Cserjési Beatrix, Varga Péter, Bánhidi Péter, Bencze István, Papp György.

Jön a Hello, Dolly!

A darab iránt igen nagy volt az érdeklődés, ezért sokan már csak a várfalon vagy a lépcsőkön tudtak helyet foglalni – néhányan szóvá is tették, hogy a kifizetett jegy ellenére sem tudtak leülni a nézőtéren. A következő előadásra július 27-én, szerdán 21 órától kerül sor, ekkor a Turay Ida Színház Hello, Dolly! című musicaljét tekintheti meg a közönség a Szakszervezetek Művelődési Házában.

P. Nagy Noémi