Regionális találkozót tartottak

Fotó: Csorba Sándor 
Fotó: Csorba Sándor 
A 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve ebben az évben öt regionális találkozót tartanak a Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegyében.

A program keretében egy meghatározott szentírási tematikát dolgoznak fel a résztvevők, valamint ezzel kapcsolatos élményeiket osztják meg egymással, majd a közösen ünnepelt szentmisén mélyítik el a Jézushoz való tartozás örömét és szépségét.

A negyedik találkozót 2018. október 4-én, csütörtökön tartották a nagyváradi Székesegyházban. 17 órakor a találkoztak a nagyváradi plébániákról, illetve Biharról, Élesdről, Fugyivásárhelyről, Hegyközcsatárból, Hegyköztóttelekről, Köröstarjánból, Újpalotáról, Mezőtelegdről, Szalárdról, és Váradszentmártonból érkezett zarándokok, majd a Jézushoz való tartozás és a jézusi élet kapcsán tanúságtételeket, tapasztalatokat osztottak meg egymással családok, magánszemélyek és egy nővér is Az élet kenyere közösségből. Mint elhangzott, az embernek választania kell: Istennel, vagy nélküle akarélni. A tanúságtételek által megerősödhetünk hitünkben, ha halljuk, mások hogyan ültetik gyakorlatba Isten akaratát.

A találkozót 18 órakor egy szentmise zárta, melynek főcelebránsa Böcskei László megyéspüspök volt, szónoka pedig Kruzslitz Imre tasnádi plébános. A tisztelendő prédikációjában hangsúlyozta: Jézus azt hirdette, hogy Isten országa köztünk van. Jézus mindennap velünk van a világ végéig az Oltáriszentségben, illetve mindenki életében jelen van, aki befogadja őt az életébe. Mindegy tehát, hogy hol élünk, Isten országát mindenütt megvalósíthatjuk az életünkben.