Régiók szerinti képviselet

Az Igen, tessék!- Da, poftiţi! program is szóba került, Szarka Árpád aligazgató már viseli a kitüzőt
Az Igen, tessék!- Da, poftiţi! program is szóba került, Szarka Árpád aligazgató már viseli a kitüzőt
Nagyvárad- Szombat délelőtt a nagyváradi városháza dísztermében választmányi gyűlést tartott az RMDSZ Bihar megyei szervezete.

 

A hozzászólások és javaslatok rendjén Török László nagyszalontai polgármester azon meggyőződésének adott hangot: mivel az RMDSZ egy érdekvédelmi szövetség, mely mindenütt igyekszik helyt állni, a megyei tanácsos-jelölti helyek elosztása úgy történjen meg, hogy alkalmazzák a régiós-elvet. Dr. Földes Béla, szociális és egészségügyi kérdésekért felelős ügyvezető alelnök egy példával élve arra figyelmeztetett: kellő felelőséggel kell kezelni a hagyományokat és emlékeket. Szerinte ugyanakkor az idei esztendő a nagy lehetőségek, de a kudarcok éve is lehet. Sok minden kockára van téve, de fejlődni kell és előrehaladni. A főorvos arra is kitért: mennyi fontos a magyar nyelv használata az orvos-beteg kapcsolatban.

Pető Csilla parlamenti képviselő az ügyvezető elnökség munkájához gratulált a statisztikai adatok fényében. Országos szinten kiemelte a Sapientia EMTE akkreditációját, melyet az RMDSZ által elért újabb eredménynek, áttörésnek nevezett a magyar nyelvű romániai oktatás területén. Szabó Ödön megyei ügyvezető elnök óriási eredménynek mondta, hogy az RMDSZ-nek köszönhetően elindulhat a magyar nyelvű felnőttképzés, és a munkahely-, illetve esélyteremtés fontosságát emelte ki.

 

Ciucur Losonczi Antonius